Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Fra prisvinder til pauseklovn: Kenter er på udebane i manegen

Den prisvindende skuespiller Tommy Kenter er i øjeblikket på landevejen med Zirkus Nemo, hvor han optræder som pauseklovnen Knud.

Den prisvindende skuespiller Tommy Kenter er i øjeblikket på landevejen med Zirkus Nemo, hvor han optræder som pauseklovnen Knud.
Ved Reumert-prisen i 2020 fik Tommy Kenter Hædersprisen. Nu prøver han noget helt nyt, når han er pauseklovn i Zirkus Nemo. (Arkivfoto).

KØBENHAVN: Det siges, at man ikke kan lære en gammel hund nye kunster, men det vil Tommy Kenter modbevise.

Han er lige nu på turné med Zirkus Nemo, hvor han optræder som pauseklovn. En rolle, der er helt ny for den ellers meget rutinerede skuespiller.

- Jeg kaster mig ud fra 10-meter-vippen uden at vide, om der er vand i bassinet, eller om der kun ligger en karklud, som ovenikøbet er vredet, siger Tommy Kenter og tilføjer så:

- Heldigvis har det vist sig, at bassinet ikke er helt tomt.

Tommy Kenter modtog forrige år Hædersprisen til Reumert-uddelingen, men det har ikke fået ham til at smække benene op, og nu forsøger den gamle hund sig som cirkushest.

- Jeg synes, det er skønt at slippe det klassiske teater og finde ud af, hvordan fanden man er pauseklovn. For det er ikke let, siger han.

Pauseklovnen Knud spiller både musik, tryller og stepper, og så er der ifølge 72-årige Tommy Kenter en helt særlig æstetik, man skal leve op til som klovn. Noget, han ikke har stiftet bekendtskab med før.

- Hver gang, jeg påtager mig opgaver, tænker jeg: Been there, done that. Men det gælder ikke for cirkus.

Den rutinerede skuespiller har især lavet meget revy, show og kabaret, men den erfaring kan han ikke trække på som klovn. Her er der nemlig meget stramme rammer, som man skal holde sig til.

Man kan ikke bare fortælle en konstrueret vittighed eller lave en sjov stemme, for så dør klovnens identitet, forklarer Tommy Kenter.

De klare rammer kan dog også være en hjælp - så længe man kender til dem.

- Dels er det en spændetrøje, man tager på, når man går ind og skal være klovn. Men når man har taget den på, så opdager man den store frihed, der er inde i den, siger Tommy Kenter.

Det er Tommy Kenters gode ven Søren Østergaard, der driver Zirkus Nemo, og ud over de to er der også cirkusartister fra en række forskellige lande.

Zirkus Nemo er i øjeblikket på turné, og Tommy Kenter lægger ikke skjul på, at han lige nu lærer, mens han spiller.

Selv om han kender alt til at optræde på en scene, er det ifølge skuespilleren noget helt andet med en manege, hvor publikum ikke kun sidder foran en, men også hele vejen rundt.

Han ser det dog som en fordel, at han er ny i en cirkusmanege, for det giver ekstra nerve til forestillingen.

- Man er virkelig på mærkerne, og hjernen og kreativiteten arbejder hver dag for hele tiden at forædle og gøre det bedre, siger han og påpeger, at der også er helbredsmæssige fordele ved at være pauseklovn:

- Det hjælper mod Alzheimers og til at tabe sig, for jeg bevæger mig meget, siger han.

Zirkus Nemo har de sidste to år ikke været på turné på grund af corona, men nu er det igen på landevejen, hvor der er forestillinger i hele Danmark frem til den 11. september.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.