Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Kommentator: Blå partiledere har mistet troen på Ellemann

De Konservative byder sig til som statsministerparti, mener kommentator efter skarp blå kritik af V-formand.

De Konservative byder sig til som statsministerparti, mener kommentator efter skarp blå kritik af V-formand.
Flere borgerlige partier kritiserer Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, og hos DF ligger bekymringen i et muligt V-parløb med De Radikale. (Arkivfoto)

KØBENHAVN: Der er udbrudt åben borgerkrig i blå blok.

Sådan lyder analysen fra Thomas Funding, politisk redaktør på Avisen Danmark, efter at Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti denne uge har langet hårdt ud efter Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen.

De blå partiledere har mistet respekten for og troen på oppositionens leder, mener Thomas Funding. Han levner ikke Ellemann-Jensen mange chancer for at få styr på tropperne.

- Grunden til, at blå blok er én stor borgerkrig lige nu, er, at der ikke er en tro på, at Jakob Ellemann-Jensen kan vinde det kommende valg. Der er ikke blandt de andre partiledere den fornødne respekt for ham, siger Thomas Funding.

Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund, var ikke i tvivl, da hun tirsdag i Berlingske udpegede skyldneren for blå bloks krise. Den ligger hos Venstre, mener hun.

Ydermere pegede hun i interviewet på, at Søren Pape Poulsen, De Konservatives formand, allerede i valgkampen 2019 havde "nogle mere klare pointer i forhold til borgerligheden".

LA-formand Alex Vanopslagh lagde torsdag brænde til bålet. Til samme avis lød, at Venstre havde stemt for "knaldrød politik".

Fredag har Dansk Folkeparti i en annonce udtrykt bekymring for Venstres samarbejde med De Radikale.

- Det er dybt bekymrende, at blå blok er inde i den her negative dødsspiral, siger Thomas Funding.

En anden ting, Jakob Ellemann-Jensen skal holde sig for øje, er De Konservatives mulige ambitioner om at blive statsministerparti, mener Thomas Funding.

- Det virker, som om man hos De Konservative vejrer morgenluft og tænker på, om man kan komme tilbage i den gamle rolle under Schlüter (Poul Schlüter, tidligere statsminister fra De Konservative, red.) og komme i spil til statsministerposten, siger han.

Grundlæggende, lyder analysen, er problemet, at Venstres formand ikke er trådt i karakter, siger Thomas Funding.

- Og det kommer kun, hvis han rent faktisk begynder at mene noget for alvor.

/ritzau/

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.