Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Sudan normaliserer forhold til Israel med Trump som bisidder

Palæstinensernes præsident kritiserer aftale mellem det arabiske land Sudan og Israel.

Palæstinensernes præsident kritiserer aftale mellem det arabiske land Sudan og Israel.
I baggrunden klapper udenrigsminister Mike Pompeo (tv) og andre af den amerikanske præsidents rådgivere i hænderne, mens Donald Trump taler i telefon med lederne af Israel og Sudan.

KHARTOUM: Sudan bekræfter fredag som det femte arabiske land, at det normaliserer forholdet til Israel efter mange års fjendtlige relationer.

Det fremgår af en erklæring på sudansk tv.

- Sudan og Israel er blevet enige om at normalisere deres relationer og at afslutte en tilstand af aggression mellem dem, hedder det.

Normaliseringen kommer efter samtaler mellem USA's præsident, Donald Trump, Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, og Sudans premierminister, Abdalla Hamdok, og lederen for landets overgangsråd, Abdel Fattah al-Burhan.

Det nye forhold mellem Israel og Sudan fordømmes af palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas.

- Ingen har retten til at tale på vegne af det palæstinensiske folk og på vegne af den palæstinensiske sag, lyder det fra Abbas.

Palæstinenserne frygter at blive de store tabere i den normalisering, som Trump og Netanyahu har stillet sig i spidsen for i Mellemøsten.

Den kommer, efter at fredsprocessen mellem og Israel og palæstinenserne er brudt helt sammen.

Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater er de seneste arabiske lande til at normalisere forholdet til Israel.

Det er "starten på en ny æra" i Mellemøsten, lyder det i en kommentar fra Netanyahu.

I Egypten, der for mere end 40 år siden indgik en fredsaftale med Israel, hilser præsident Abdel Fattah al-Sisi normaliseringen velkommen.

- Jeg værdsætter alle bestræbelser på at sikre regional stabilitet og fred, siger han.

/ritzau/AFP

luk
Betingelser for
Jubii nyhedsbrev

Med Jubiis daglige nyhedsbrev kan du se frem til, pr. mail, sms, sociale medier og mobile enheder, at modtage bl.a. nyheder, anmeldelser, blogindlæg, spørgeskemaundersøgelser og gode tilbud på f.eks. billetter til arrangementer, rejser, produkter, deltagelse i konkurrencer og meget mere.

Nyhedsbrevet indeholder annoncer fra vores kunder og samarbejdspartnere. Dine data er medvirkende til, at du får fremsendt netop de tilbud og nyheder, som er tilpasset dig, og bliver delt med NORDJYSKE Medier og deres til enhver tid værende datterselskaber - du får selvfølgelig kun de(t) nyhedsbrev(e), du her tilmelder dig, og ikke andet.

Ønsker du at afmelde nyhedsbrevet, kan du altid gøre det via link i nyhedsbrevet, og du bliver med det samme fjernet fra det enkelte nyhedsbrev.